Bloemen & Planten

Samenwerking met Florale Extase

Ons tankstation is in samenwerking met Florale Extase uitgerust met een shop-in-shop van meer dan 35 vierkante meter voor de bloemen en planten, die met een schuifdeur wordt afgesloten. Belangrijke reden om een aparte ruimte hiervoor in te richten, is het temperatuurverschil. Voor de bloemen en planten is het goed als het iets kouder is dan de normale shoptemperatuur. Florale-Extase controleert dagelijks de bloemen en planten. De klanten kunnen deze zelf inpakken. Daarnaast worden hier ook cursussen bloemschikken gegeven.

Workshop bloemschikken

Regelmatig organiseren wij in samenwerking met onze bloemist Eric Pannenborg van Florale Extase een workshop bloemschikken. De inloop met koffie of thee is om 19:15 uur vervolgens starten we om 19:30 met de workshop. De workshop duurt ongeveer 2 uur. De prijs verschilt per workshop en is altijd inclusief materiaal en een hapje en drankje. Wilt u zelf vroor vrienden of collega’s een workshop organiseren? Dat is mogelijk! Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.

Extra verzorgingstips

Om lang plezier te hebben van uw bloemen geven wij een aantal verzorgingstips.

  • Laat de bloemen niet te lang droog liggen. Zet ze bij ontvangst direct in het water.
  • Snij de stelen schuin af. Gebruik hiervoor een scherp aardappelschilmesje dat u alleen voor de bloemen gebruikt!
  • Snijden is beter dan knippen. Met knippen knijpt u als het ware de haarvaatjes van de steel dicht. Deze kunnen hierdoor niet goed water opnemen.
    Haal beschadigd blad weg. Ook het blad wat in het water komt te staan. Dit gaat namelijk rotten.
  • Zet bloemen in een schone vaas of emmer. Geen metaalachtige vazen of emmers want in combinatie met snijbloemenvoedsel geeft dit roestvorming.
  • Zet de bloemen in een vaas met handwarm water (niet ijskoud of warm) en ververs het regelmatig. Gebruik ook snijbloemenvoedsel dat voor alle bloemen bruikbaar is.
  • De eerste dagen gebruiken bloemen veel water. Ververs het water dan ook om de dag.
  • Zet de bloemen niet in de volle zon of op de tocht. Ook plaatsing in de directe nabijheid van rijp fruit en boven een warmtebron (bijv. verwarming, open haard) kan de veroudering van bloemen versnellen.
  • Zet niet teveel bloemen in een vaas. Bloemen en stelen moeten ruimte hebben.